понеделник, 20 юни 2016 г.

BİR KERE DE ZOR OLANI SEÇİNİZ

HOCANIN NOTLARINDAN - 1.

Dostlar!
Söylenecek çook sey var da...

Ben, aklımın erdiği kadar, partimizle ilgili bazı “dostların”, kendilerine göre, dile getirdikleri beni "terletecek" türden bazı konuları çok kısa biçimde ele  alacağım.

Öncelikle sizinle, kendi kendilerini aydın ve münevver ilan edin kişilerden söz edeceğim.

Onların kolunun altında, sokağa çıkarken, neredeyse her zaman küçücük bir çanta vardır. Çoğu kez hep aynı mekana otururlar, kahve, çay ve meşrubat içerler.

Hep konuşurlar. Hiç lafları bitmez. Hep anlatırlar. Bu çok önemli. Durmadan eleştirirler. Ahmed'i, Mehmed'i, Hasan'ı, Hüseyin'i, Ivan'ı ve Dragan'ı.

Onlar için herkes kötüdür. Her şeyi en iyi bilenlerdir. En çok bildikleri de siyasettir. Zaten tüm erkekler, en çok ve en iyi bildikleri şeyin siyaset ve futbol olduğunu zannederler.

Onlar için herkes suçludur, kendileri hariç. Genelde bırakın her hangi bir siyasi partiye üye olmayı, dernek üyesi dahi olmazlar, ama eleştiride hep birincidirler.

Hiçbir zaman sorumluluk almazlar. Yasanan olumsuzlukların suçlusu hep başkasıdır. Her zaman haklıdırlar. Hatta, neredeyse hiç hata yapmazlar. Öz eleştiri, hiç yok. Siyasetin dışında gösterirler kendilerini. Beklerler, beklerler ve her şey tıkırına  girdiğinde, bazıları hazıra konarlar.

Onlara göre, partilerin içinde çok yanlış kişiler  vardır. Bu "aydınların" dikkate almadıkları bir şey var,o da ;

Her siyasi oluşumun programı ve tüzüğü, değerleri ve ilkeleri olmasıdır. Her parti üyesi bunlara uymak zorundadır.

Anayasamız ve siyasi partiler yasasına göre, 18 yaşını doldurmuş, sabıkası olamayan ve özel durumlar hariç, her yurttaş parti üyesi olabilir.

Bir kere de zor olanı seçiniz, sayın aydınlar!

Mehmet HOCA

0 коментара:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.