понеделник, 28 януари 2013 г.

Habertürk New York Muhabiri Gülveda Özgür'den DPS'ye eleştiri geldi

Türkiye'nin en büyük internet gazetesi, Habertürk'ün New York ve Birleşmiş Milletler (BM) Muhabiri Kırcaali doğumlu Gülveda Özgür, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH)) partisi hakkında tutumunu dile getiririken, şunları söyledi: “HÖH partisinin azınlıkların haklarını savunduğuna inanmıyorum. Son yıllarda hem hükümet kurma görevini, hem hükümette görev alan HÖH partisi, sözde hakkını savundukları halk için hiçbir şey yapmadı. AB üyesi olan Bulgaristan'da Türkler hala ikinci sınıf vatandaş olarak görülüyor“ diye konuştu.
Gülveda Özgür, Kırcaali'de doğdu. Altı yaşındayken, ailesi ile Türkiye'ye göç eden Özgür, ilk ve ortaokulu tamamladı ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra iş hayatına İngiltere'de başladı. İki yıl kadar Amerikan haber kanalı CNN'e çalışan Gülveda Özgür, şu anda Habertürk'ün New York ve Birleşmiş Milletler (BM) muhabiri.
Gülveda Özgür'ün babası, Bulgaristan'da 1984 yılı sonunda Jivkov rejiminin politikasını desteklemediği için tutuklanmış, Belene Kampı'na sürülmüş ve uzun yıllar bu kampta kalmış birisi olarak bilinmekte. Video izle

12 коментара:

Анонимен каза...

gencler doğuruları gorebılıyorlar
tebrıkler

Анонимен каза...

'DPS-Bulgar derin devletin kurduu parti.Gorevi turkleri kontrol altinda tutmak "-nekadar doru soyliyorsunuz,bunu her turkun bilmesi gerek!

sezgin каза...

Halkin yukselen sesinin baslangici...

Анонимен каза...

bu güzel kızın konuştuklarına hayran kaldım bana büyük ablamı andırıyor, ama ablamı daha küçük yaşta mafettiler komunistler - şimdi Türkiyede 78 göçmeni... bravo sizi tebrik ediyorum Gülveda kız sağol varol

Анонимен каза...

TŞKLER GULVER HNM AĞZINIZA YÜREĞİNİZE SAĞLIK.

kircali каза...

asla unutmayacağız vızroditelen proces ayıbını ve ajanların türklere yaptıklarını dedem 1 ay ormandasaklandı bir oF aktivisti kandırdı oku ve pılnomostnik yanında bulgar ismi konuldu kendisne bir akrabamız gece yarısı oğlunun sünet ettirdi yara azdı doktora gidemedi gece 30 kilometre yürüdü Plovdiv yakınlarına bir dpktor buldu kucak dolusu para verdi tedavi için evimiz kiremetlerini hayvanlarımız taşları pomaklar bedava aldılar ... diğine davet edildik otobüsü geri köye döndürdüler milisler ...allah aşkına bunlar unutulurmu .. kaç defa türkçe konuşma yüzüznden 20 leva para cezası kest,iler nered bu suöu işleyenler nerede bu zülmü türk halkın açektirenler nerede belen de yatanların hakları elimizden alınan topraklar tarlalar ormanlık arazşiler bedavaya satılan evlerin sorumlusu kim

Анонимен каза...

Bizim bg türklerinin bu konular umrunda bile değil, sesini cikaranda yok sanki herkes halinden memnun gibi, ama avrupada çalışanlar olmasa açlıktan geberecekler, şimdi yine HÖH oy verecekler göreceksiniz, sonrakarınlarının kaşıyarak gezecekler, ajanlıktan başka ellerinden gelen başka bir iş yok bg türklerinin

Анонимен каза...

HABERTURK
Habertürk'ün New York ve Birleşmiş Milletler (BM) Muhabiri Kırcaali doğumlu Gülveda Özgürü, gercekleri yansitan o aciklamalarindan dolayi kutluyoruz ve daima bu sekilde acik yurekli durust ve dogru aciklamalarinlan halkimizin yaninda olmanizi diliyoruz ve bizlerde daima sizlerin yaninda var olacagimizida bildiririz.

Bahsettiginiz gibi bizlerin icimizden olup ve bizim yasadiklarimizi sizlerde yasamani olmaniz ve babanizinda o acilari yasarken sizler ve bizlerde o acilar icindeydik cunku halkini satanlar arasinda yer almadik.

Ne yazik ki halkina zarar vermemis olan kardeslerimiz,halki icin calismis olan kardeslerimiz bir yere bu gun gelemediler ve yuksek okullar bitiren ve sizler gibi basarili genclerimize KIrcaalide ve Bulgaristanda asla ön verilmedi ve onlarin devlet dairelerine girmelerine ve is sahibi olmalarina izin verilmedi ama dikattinizi cekerim bulgarlar tarafindan degil tam tersi o halkimizin oylarinla iktidar ortakligi yapan parti tarafinda.

Özellikle Kircaali ve Bulgaristan geneline bakildiginda kimin gecmisi kirliyse,kimin akrabasi ve ailesi halkimiza zarar verdiyse Kircali belediye baskani ve politikacilari onlar ön vermistir ve destekci olmuslardir bunun örnekleri bir coktur ve bunlari bizler BUHAG-Bulgaristanda Hak ve Aadalet Grubu olanlar aciklamaya devam edecegiz.

BUHAG ta kimler ile kuruldu:

* Yillarca akrabalari , aileleri ve kendileri yillarca haksiz yere zulum görenler

* Kircaali basta
olarak,Sumnu,Sofya,Istanbul,Bursa,Amsterdam,Bruksel,Kopenhag,Hamburg,Madrid ve bu hafta sonundada Vienden katilacak olan kardeslerimizlen ayakta durmaya devam edecektir ve Bulgaristanda ve yurtdisinda halkimizin yaninda olmaya devam edecektir

*Oy birligle Destekledigimiz yeni kurulan NPSD partisidir halkimizin yaninda yer alacaklari ifadeleri dogrultusunda calisacaklari icin bizlerde onlarin destekcisiyiz.

*Tabi ki acikca ifade edebiliriz ki en son parlamento secimlerinde GERB partisinide halkimizin cikarlari dogrultusunda tam destek saglamisiktir.
Neden mi?-eger ki Sayin Boyko Borisvo ve ekibi ve GERB partisi iktidar olmasaydi halkimiz dahada cok fakirlesirdi,avrupa fonlari baskalari tarafinda haksizca alinirdi halkimiza asla ulasmazdi,kanunsuzluklar devam ederdi ve en basit örnegide Yunanistandaki kriz Bulgaristan krizi yaninda solda sifir kalirdi ve bundan halkimiz zarar görurdu.

*Sayin Plevneliev e tam destek verdik ve yanilmadigimiza bugun eminiz cunku yillardir kurulamayan acilimlar ve dostluklar kurulmustur bulgar ve turk halkimiz arasinda ve kardeslik ve esitlik icinde yasamamiz icin adimlar atilmaya devam edilmektedir.

*Bulgar ve turk halki arasinda dostluklarin devam etmesi ve dahada kuvetli pekismesi icin,ve halkimizin yaninda olacagina ve halkimizin refaha kavusmasinda ve is sahibi olmasinda vesile olacagina inandigimiz kardeslerimiz Sayin Korman Ismailov,Sayin Kasim Dal ve partisini NPSD yi ve yol arkadaslarinida o yuzden sonuna kadar desteklemekteyiz.

*Bulgaristan Cumhurbaskani Sayin Plevneliev,Bulgaristan Basbakani Sayin Boyko Borisov bizim gözumuzde halkimiza yararli politikacilardir ve öyle devam edeceklerine umuyoruz ve onlarin ekibini ve bakanliklarda eksik yerleri dolduracak ve halkimizi temsil edecek NPSD ye ihtiyaclari vardir ve gelecek parlamento secimlerinde bu yaz bu sekilde yerine oturacagina eminiz ve Bulgaristanda ilerle yuksek bir tempolan devam edilecektir.

Yillardir hapishanelerde yattik korkmadik ve bugunde halkimiz icin var olmaya korkmuyoruz.

Saygilar asil halkimiza..

Анонимен каза...

Mestanlili:

Halkimiz unutmasin ki o 4 yil önceki kendi oy verdigi insanlardan nasil zararlar görmustur,basarili oldugunuz halde is sahibi olamadi genclerimiz,arazileri alindi,resmi yerlerde kircaali belediyesi gibi resmi yerlerde hemde turklerin o görevlerde olduklari halde asalandilar,mahkeme yerlerinde davalarda halkimiz hakli oldugu halde her davasini kaybetmistir cunku höhlulerin ayaklari her yerdedi,sahte sayilan ve devletin izin vermedigi diplomalarlan bir suru kendi cevrelerini ise soktular daima höhluler,halkimizin haberi olmadan sahte imzalar atarak halkimizin adina evraklar duzenlettiler,gercekleri yansitmayan dilekcelerlen devlete kircaali belediyesine ait dairelere kendileri ve cevrelerini mal sahibi yaptilar daha neler neler bu evraklar ispatlar Brukselde bulunan BUHAG a uye olan yöneticilerimizin elindedir ve bu Haber sitesi uzerinden aciklanacaktir ve bu belgeleri yeni kurulan partideki arkadaslarimiza iletilecektir ve iletilmektedir.

Анонимен каза...

Sadece Bulgaristan'da değil bütün dünyaya yayılan 1989 mağdur Türkleri artık Komünizm dönemine dur diyor. Ne yazık ki komünizm dönemi DPS/HÖH harekatı tarafından bu güne kadar partiyi Türk komünistlere teslim edilerek devam edildi.
İnşallah 070.07.2013 tarihi HÖH/DPS tekrar halka iade edeceğiz. Gülveda kızımıza teşekkür ediyoruz bilgisini Bulgaristan Türklerin yararına harcamasını diliyoruz. Gıcalılar

Анонимен каза...

Bu linke tiklayin veya kopialayip aciniz ve halkimizin yaninda olan liderimizi izleyin.

http://npsd.bg/index.php/bg/v-mediite/81-nova-tv-22-yanuyari-2013-g

Анонимен каза...

bu videoyu izleyin gecmisteki lideriniz ahmet aganiz kim gözlerinizlen görun.

http://www.youtube.com/watch?v=XD5MsY7Ma-M

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.