сряда, 8 юни 2016 г.

RADOST NİKOLAEVA, CAMİDE KONFERANS VERDİ

Arda nehrinin kıyısındaki popüler şehirde, birkaç yıldır sürdürülen "Kırcaali - multikültürel şehir" inisyatifi çerçevesinde, yerel camide "Osmanlı mimari geleneklerinde Bulgaristan - Müslüman ve Yahudi inanç mabedleri", konulu bir konferans düzenlendi.

Art hareketi"Krıg"tarafından sunulan multimedya prezentasyonunda, tarihçilerin bilimsel araştırmalarından örnekler sunularak, ülkemizde bulunan yirmiden fazla caminin tanıtımı yapıldı. Osmanlı ve Osmanlı'dan önceki dönemlerde inşa edilen bazı sinagoglardan da örnekler sergilendi. Geçen asrın başlarında Kırcaali'de sefarad topluluğu da yaşıyormuş. 1924 yılında inşa edilen sinagog,komünist dönemde bir yangından sonra yok olmuş.

Konferansı düzenleyen ve sunumu sunan Radost Nikolaeva, Şumnu'da bulunan Tombul Cami, Filibe'deki Cuma ve İmaret Camiler, Vidin'deki Osman Pazvantğolu Cami ve Sofya'daki Banya Başı Cami gibi eski, mimari ve tarihi değeri yüksek dini mabedlerimizden söz etti..

Art hareketi "Krıg" artık on ikinci yılını doldurdu ve Kırcaali'deki farklı kültürel etnik toplulukların tanıtımı ve yakınlaşması için efor sarf etmekte.

Jale FİLİBELİ

0 коментара:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.